måndag 15 maj 2017

Cykeldag i Sunne med Annika.

Söndag förmiddag och vi packar bilen för en resa till  Sunne. På SMHI har de utlovat regnskurar och vi hinner bara till Fiskevik innan den första droppen träffar bilrutan. Skurarna är inte långa,  men de är  desto fler. Vi hinner köra igenom fem skurar före vi kommer ut på 45an vid Ämtervik. I Sunne har det inte regnat alls men när vi parkerar vid arenan så tornar det upp sig svarta moln från Karlstads hållet.
Vi väljer att köra linjebanan som användes både till veteran SM som veteran NM. Det är lättcyklat i medvinden till Lysvik. Precis när vi når korset till Mallbacken så kommer det också några regndroppar! Vilket bidrog till att det INTE blev något besök på mormors glasscafe. Det kom precis så många regndroppar att man hann få beslutsångest ifall man skulle dra på sig regnjacka i alla fall. Nu blev det ingen regnjacka och inga fler regndroppar heller. För när vi kommer till Bäckalund sp tittar solen fram. Efter att ha cyklat banan runt så frågade jag Annika om hon inte ville köra en bit till? Jo, det kan vi väl göra säger hon. Så när vi nu ända håller på så åker vi också partempobanan från veteran SM. Vi klarar oss hela varvet utan regn och kan bara konstatera att "dä ä att bra grannt i Värmland"
Jä jag var inte riktigt klar. Tänkte köra några intervaller i Tossebergsklätten, nu när jag ändå är här. Från arenan och mot Tossebergsklätten fick det bli ett EB 1x20 min pass som uppvärmning. Väl vi Tossebergsklätten blev det 3x4 minuters intervaller. När vi sätt oss i bilen och passerar  länsmansgården i Sunne så öppnar sig himmelen. Regnet vräker ner,  och så håller det på hela vägen hem. Men det gör inget, för vi har det varmt och skönt i bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar