söndag 21 maj 2017

Långtur med Jakob

Varje år brukar jag och Jakob köra ett riktigt långpass tillsammans. De senaste åren så har vi cyklat ner till Bengtsfors och upp via Lennartsfors till Årjäng. Men i år har vi tänkt ta en annan runda. Nästan alltid på våra långturer så har det regnat, och jag blir ju inte förvånad när det börjar regna klocka sju på morgonen! Nu skall vi inte dra iväg än på någon timma, men ändå!
Klockan nio så har det nästan torkat upp på vägarna och vi startar vår resa. Första delen går via Flogned, Adolfsfors och Norbykorset. Vi bestämmer oss för att ta 61an in mot gränsen till Norge och vidare in till Magnor. Härifrån körde vi gammal vägen mot Kongsvinger via Skotterud, Matrand, Åbogen och Granli. Från Granli tog vi oss sedan över till Masterud och vidare över gränsen till Sverige ner till Lekvattnet och Torsby. I Torsby åker vi ner till Toria för att käka lite lätt före vi fortsätter via Gräsmark till Ås, Nordbykorset Adolfsfors och Åmotfors.
En lång dag på cykeln är över! Efter sju timmar, 225 km och 2275 hö/m så svänger vi in i Åmotfors. Inget riktig värme på hela dagen före vi kom till Ås, men heller inget regn. På de tretton första milen blåste det en hel del motvind. Men nu har vi gjort oss förtjänta av en stor pizza tycker vi. Tack Jakob för en riktigt trevlig tur på cykeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar