måndag 19 juni 2017

Träningshelg delux!

En ganska så tuff Träningshelg är tillända. Det började på fredagseftermiddag med ett tabatapass på monarken som direkt avlöstes med ett G2 pass runt Finnskogen på linje hojen. En tur på nio mil i ganska så kuperad terräng. Kan ju säga att jag somnade skönt på fredagen.
Lördags morgon sitter jag i bilen mot Säffle. En heldag på tempocykeln är det tänkt.  Det är Stefan Schützer som kallat ihop till partempoträning. Vi börjar lungt och tar oss ut ur metropolen Säffle. Sedan ökar vi lite men fortfarande ned alla som ett enda låg. När det återstår ca 19 kilometer så stannar vi för att bilda tvåmannalag, Jakob Fryklund och jag skall köra SM ihop så vi bildar ett lag. De 19 kilometrarna körs med maxfart och är riktigt jobbiga. Men efter dryga 26 minuters hårt jobb är vi framme vid målet i Ekenäs. Phuu... det var jobbigt på riktigt,  men  nu kommer en liten belöning. Kaffe och glass! Vi sitter ner hela gänget och diskuterar hur det kändes och och njuter av vilan i det strålande vädret. Efter ett tag så kör vi en upprepning på tempopasset fast åt andra hållet. Dagen avslutas sedan med en god middag på en restaurang inne i Säffle.
Söndags förmiddag och Stefan och Jakob rullar in hemma hos mig i Åmotfors. Idag är det distanspass som gäller. Det är lite blåsigare idag och lite grått i vädret. Vi ställer in siktet mot Koppom och Vännacka. När vi når Vännacka så kommer äntligen solen fram och det blir riktigt gött. Vi rullar på i ett bra tempo ner genom Årjäng och Gustavsfors innan vi kommer fram till Bengtsfors. Här stannar vi till och tar en fika innan vi fortsätter upp genom Grean, Gottarsbyn, Tegane, Barkerud och Torrskog innan vi kommer fram till det alltid lika vackra Lennartsfors. Det är några riktigt tunga backar från Lennartsfors till Årjäng men vi fixar det. I Årjäng tar vi ett mini stopp för att fylla på med vatten och dricka. Det skulle vi inte ha gjort! För nu hände det något med "gorrión" ! Han blev som förbytt, det lugna fina distanspasset förvandlades plötsligt till ett mördar pass! Plötsligt var farten uppskruvad 20 km/h! I stället för 30 så blåste han nu på i 50 km/h! Han(gorrión)tog ingen hänsyn till att vi fick lida där bakom. Men fördelen blev ju att vi kom hem till Åmotfors snabbt. Här  väntade nu god mat och kaffe innan vi skildes åt.
En väldigt trevlig och slitsam helg med många skratt och jobbiga pass med Skoghalls CK Hammarös cyklister. Tack allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar