onsdag 23 augusti 2017

Albi 2017

I dag tisdagen den 22 augusti vaknade jag klockan 05.40 i en jättevilla ute på den Franska landsbyggden. I dag kommer "Sivan", Annika, Johan och Olof ner via flyg från Skavstad till Béziers., men de kommer inte förrän i eftermiddag och innan dess skall vi försöka hinna med att utforska och bekanta oss med området där vi bor från cykelsadeln. Det är riktigt varm och skönt, strax över 30º. Vi kör också lite olika intervaller, var för sig. Men återsamlas för att cykla ihop igen. Efter några timma så återvänder vi till stugan. Vi skall hinna duscha handla mat och käka lite innan vi reser till flygplatsen
Till flygplatsen finns det tre resealternativ. en på 250 km och två på ca. 150 km! Valet var inte så svårt, vi tog ju en av de som skulle vara 150 km. Stefan och jag sätter oss i bussen och drar iväg på en resa som vi sent skall glömma. Vi följer GPSen i telefon för den riktiga vill hela tiden att vi skall köra den långa vägen. Plötsligt ur ingenting så dyker det upp vad vi i norden kallar ett farthinder, ja som en chikan. Vi saktar ner och kör genom ytterligare en. Då händer det märkliga, vi är ensamma bilister tillsammans med en massa anläggningsfordon!!! Å någon dåre har snott VÄGEN! DEN ÄR BORTA!!!
Vi stannar till och ser ett fordon som kör på en åker längs vägbygget och bestämmer oss för att ta den vägen vi också. Men efter ett litet tag blir det stopp. Stefan går ur bilen och fråga en som verkar vara chef på bygget om vi kanske ta oss ner på den. Efter ett litet tag så märker vi att det här inte komma att gå, vi får vända tillbaka. Men plötsligt så hittar vi en nödlösning. En liten väg som går pararellt med vägbyten. Men efter en kilometer dyker det upp en skylt där det står La route est barricadée. Vår franska är vid det här laget helt exelence så vi fortsätter tills vi når barrikaden. Bredvid vägen ligger en fin åker där det ser ut som om det går att köra. Sagt och gjort och plötsligt var vi ute på vägen igen.
Precis lagom tills planet landat och de har checkat ut sitt  bagage anländer vi flygplatsen. När vi kommer tillbaka till stugan där vi bor så har Lars och Andreas fixa käk så det var bara att sätta sig vid dukat bord.
Onsdagen den 23/8
Idag skall vi hämta nummerlappar och testa tempobanan. Andreas åker och hämtar Tomas och Sarah som landar i Toulouse. Jag, Stefan och Lars skall köra i morgon så vi cyklar in till tävlingscentrat. Stefan får anmärkning på sadeln vid inmätningen. Han måste flytta den lite bakåt.  Lars och min cykel går igenom kontrollen. Vi hämtar ut nummerlapparna och pratar med  lite folk. Efter ett tag dyker också Andreas upp.  Vi kör tempobanan runt bara för att kolla hur den går.  Andra varvet så väljer vi ut vissa partier på banan som vi kollar lite extra. Efter att ha kört banan två gånger så väljer vi att återvända till stugan.  Där har Sivan och Annika lagat en underbar middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar