måndag 3 september 2018

HEMRESEDAG FRÅN ITALIEN.

Så var då VM 2018 i italienska Varese över. Innan vi packar busen för avresa till flygplatsen så äter vi frukost på rummet. Jag går upp till Stefan och Sivans rum för att skämta lite med dom. Men när de öppnar dörren så ser de märkbart allvarliga ut i ansiktena. Vi har fått ett sms som inte är så roligt, säger Stefan. Flyget hem är inställt! Jag blir nog lika lång i nunan som de andra. Tillslut kommer ett nytt meddelande, flyget är ombokat och kommer att gå via Frankrike och Paris. Bara att göra sig redo för  avresa även om det blir lite senare än planerat.
När vi sedan skall checka in våra cyklelväskor blir det nya problem. Airfrance har tydligen inte samma policy som SAS när det gäller bagage. Stefan kämpar förtvivlat med att försöka förklara för inchecknings tjejen hur det ligger till med vår bokning, och hon är väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Stefan tar också kontakta med SAS men de kan inte hjälpa oss på grund av att bokningen har gjorts online. Det hela slutar i alla fall med att vi får betala extra för tre väskor. 55€/väska blev priset. Men så tillslut sitter vi i alla fall på planet och 17:20 lyft vi från Malpensa.
Vi landar 18:25 i Paris. En rätt så stor flygplats om man säger så, och dyrt. Enbart spriten har någorlunda priser. Vi har två timmar att slå ihjäl så lite kaffe och macka får det bli. Men det här blir en dryg dag.
Äntligen tar vi mark i Oslo, och klockan är 23:00. Nu är det bara att hämta ut bagaget och bege sig hemåt...eller? Nja lite mera strul kan vi väl bjuda på. Alla cyklarna fick vi med oss hem, men Sivans resväska var tydligen på en egen resa genom europa. Men nu var det slut på strulet. Att hämta ut bilen gick ju i alla fall smidigt och klockan 02:00 rullar vi in på Solliden. Äventyret i Italien är över, och imorgon är det jobb. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar