fredag 11 maj 2018

Vecka 19/träningsvecka 30

Tiden går fort så här års så det vill till att man håller i sig och njuter av varje sekund. Söndag morgon startade med ljudet av små barnfötter som trippade runt i huset. Tissel och tassel och skratt avlöstes snart av ett jättevrål... VAKNA FARFAAAAAR!!!!!! Efter att ha tillbringat söndagsförmiddagen med tre underbara tjejer så var det dags att tillbringa några timmar med farmor till tjejerna. En gemensam tur runt Finnskogen i ett ganska fint väder. Ganska skriver jag, för det var väldigt blåsigt, men ändå trevligt att få göra något tillsammans.
Träningsveckan då hur har den sett ut? Jo ganska så lugnt faktiskt. Den innehöll ett fart pass, två G1 pass på en timma vardera och ett G1 pass på en timma och trettio minuter inklusive fyra stycken KI intervaller.
Måndag och jag väljer att köra just G1 passet med fyra stycken KI intervaller på fyra minuter vardera. Nishikin fick bli måndagens träningsredskap. Det blev en runda på grusvägar och intervallerna kördes uppför till Valfjällets utkiksplats. Grus underlaget gör att man måste sitta ner för att få något grepp på bakhjulet. En lite annorlunda träning men ganska kul i alla fall. Tisdagens träning var ett G1 pass på en timma. Det fick bli en runda kring Köla på tempocykeln, det tog ganska så exakt en timma.
Onsdagen var precis som om det var en fredag! Ja vi var ju lediga från jobbet både torsdag och fredag så jag passade också på att flexa ut lite tidigare från jobbet. Träningen blev ett fartpass x 5 som jag körde runt Finnskogen. Torsdag och ledig från jobbet och träningsfri dag. Träningsfri på det viset att det var ingen schemalagd träning. Dagen utnyttjades istället till andra saker, så som cykelvård och grillning. Men också en gemensam cykeltur med Annika. Vi körde över Köla upp till Gunnarskog via Ås. Jösses vad det blåste. Det var nästan lite svårt med balansen ibland i kastbyarna. När vi kom till Gunnarskog så blev det rak motvind ner till Arvika, och det var ju mycket bättre faktiskt. Vi tog vägen över Taserund, men den var så dålig att växlarna på Annikas cykel slutade fungera. Typiskt, här har vi cyklat i sex mil i stark mot eller sidovind. När vi så skall ha medvind de sista två milen, jag då är det något annat som krånglar. Men vi var inte så ledsna för det, det var ju varm och skönt och vi fick ju en cykeltur ihop.
Fredagen så packar jag bilen och reser till Orresta för att testa tempobanan som skall köras på lördag. Jag passar också på att köra veckans sista träningspass, ett G1 på en timma. Det blåser här också, men till skillnad mot hemma så är det här mycket mera öppna landskap. Vilken rolig bana. En rundbana är inte så ofta man får köra tempolopp på. Å vilka trevliga vägar! det här kommer att bli både jobbigt och roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar