söndag 26 augusti 2018

28/8 WORLD CHAMPIONSHIPS VARESE

Idag tisdagen den 28/8 är första dagen i Italien. Frukosten på hotellet är inte okej och det är tur att vi inte har betalat för den i förväg. Det mesta saknades till vad man kan kalla en Continental frukost. Dagens aktiviteter blev att utforska vart start och mål på tempot är. Men för att ta oss dit så tog vi bilen. Väl framme vid starten så var det inga problem att hitta själva banan.
Från starten inne vid Varese Ippodromo och de första kilometrarna är det riktigt dålig asfalt. Stora hål, brunnslock och tvära svängar in i trånga gränder innan vi kommer ut på Viale Valganna. Efter ett litet tag kommer vi till en rondell. Vi svänger höger och fortsätter följa Viale Valganna i ca 1 kilometer innan vi kommer till en ny rondell. Här gör vi ett helt varv och kör tillbaka till den första rondellen. Nu börjar också uppförsbacken. När vi kommer tillbaka till rondellen vi tar höger och kommer upp på väg ss233. Nu är vägen mycket finare och det till och med några partier med helt nylagd asfalt. Efter ett tag så kommer det en märklig rondell, eller man kan kanske kalla det för en för omväg, innan vi återigen kommer ut på ss233. Vi kör också igenom några tunnlar, varpå den första var mycket länge än den andra. Efter ca. 7 kilometer så ändrar banan karaktär. Det blir lite lätt utför och väldigt mycket rakare väg. Så efter 11 kilometer kommer vändningen. Här har arrangören tänkt till. Man har vändningen i en rondell!
Vägen tillbaka till målet inne i Varese är ju nästan lika fast omvänt mot utvägen. Men på några ställen skiljer den sig. Som till exempel vid den långa tunneln.  För på tillbaka vägen så kör man på utsidan av tunneln. Det blir här två skarpa svängar varpå den sista är lite lurig. Man tvingas lämna idial spåret på grund av en håla, på det viset trycks man ut i körbanan. Till och med nu på träningen hände det en olycka just i den här kurvan. Riktigt oturligt för oss svenskar eftersom det var Cecilia Hansson som drabbats.
Vi följer nu samma vägen tillbaka ända till vi har 400 meter kvar. Då viker vi av till höger upp i en väldigt brant backe på Via Galileo Ferraris. En ny skarp högersväng leder oss upp på Via F Albanien och tillbaka till Varese Ippodromo. En ganska tuff tempobana kommer att sätta oss cyklister på prov.

1 kommentar:

  1. Roligt att läsa vad du skriver.
    Låter som det kommer passa dig perfekt det där Thommy, orädd och lite lätt korkad :)

    Lycka till nu och spara inte på nått!
    Hälsa det samma till dom andra dårarna.

    SvaraRadera