tisdag 28 augusti 2018

29/8 WORLD CHAMPIONSHIPS VARESE

Onsdagen den 29/8.
Idag börjar det, inga tävlingar men en hel del annat som måste göras. Allt startar klockan 10:00 och slutar 20:00.  Från klockan 10:00 - 18:00 så är det registrering, kontroll av tempocykel och nummerlappsutdelning i Race Village P.zza Repubblica. Klockan 14:00 - 16:00 är det genomkörning av tempobanan. Klockan 17:00 - 18:00 så är det en technical briefing av tempobanan. Kvällen avslutasklockan 18:00 - 20:00 med open ceremony i Race Village P.zza Repubblica.
Man behöver inte delta i allt detta utan väljer självklart vad man själv tycker är viktigt.
Vi reser in till Varese vid middagstid. Det är fortfarande ganska så lugnt inne i stan när det gäller cyklister. Vi hittar en bra parkering för att ställa ner bilen och bege oss till race centret inne i stan. Vi har tagit med oss tempocyklarna så att vi kan göra en kontroll mätning. Framme vid torget där race centrat är, är det mera ruch. Först går vi bort till kontrollmätningen. Själva mätningen får vi faktiskt göra helt själva. Blir lite orolig när ingen kan tala om för mig om det är rätt eller fel, men det ser bra ut. Efter kontroll mätningen så går vi vidare för att registrera oss. Själva registreringen går väldigt smidigt, och man fick ut nummerlapparna för både tempot och linjeloppet. Vistelsen vid race centrat avslutade vi med att handla lite prylar. Lite gel, sportdryck och kläder blev resultatet. Tillbaka till bilen så gjorde vi oss redo för att testköra tempobanan med tempocykel. Vi cyklade igenom staden till startområdet. Vi bestämde oss för att köra hela banan en gång och sedan åka tillbaka ut på banan och kolla de svåraste partierna en gång till
Stängda vägar skulle det vara mellan 14:00 - 16:00. Ja delvis, men inte helt, polisen trodde att de hade koll, men det hade de inte. Två timmar är ju alldeles för lite att kunna köra banan på. Det blev naturligtvis gröt tjockt med cyklister. Vi kör en gång i alla fall sedan återsammlas vi vid starten av tempot. Några kluriga partier vill vi kolla en extra gång. Bland annat är det in och utgången av en tunnel och utgången av en rondell som vi tycker ser lite kluriga ut. Men när vi fått åkt några gånger så känns det bättre. Vi packar ihop för att resa tillbaka till bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar