tisdag 27 augusti 2019

RESAN TILL GRAN FONDO WORLD CHAMPIONSHIPS POZNAN 2019

Måndagen den 26 augusti.
Idag startade resan till UCI Gran Fondo wold Championship Poznan 2019. Vi bilade ner genom Sverige och till Gedser i Danmark härifrån blir det färja över till Rostock. När vi passerar gränsen mellan Tyskland och Polen så är det nästan som om någon vrider upp värmen. Från 17-18°c till 32-33°c. Hela resan flyter på bra och snart är vi vid hotellet som vi skall bo på. Nu blir det lite stökigt eftersom de glömt att skicka koderna för dörrnyckeln till oss. Kille bakom disken förstår inte mycket men tillslut så löser det sig och vi har fått tillgång till rummen. Efter incheckning och en snabb dusch blev det en sväng på affären och ut på stan för att äta mat.
Tisdag den 27 augusti.
Idag har jag och Andreas testat tempobanan. Den var mestadels väldigt bra med fin asfalt. Några riktigt svåra svängar där vi också kommer möta andra cyklister. Ett parti på ca. 2 kilometer som asfalten är riktigt dålig är precis när man lämnar motorstadion och kommer ut på vägen. Helhetsintrycket är ju att banan är riktigt fin. Det som är lite oroande är att jag fått ont i halsen, hoppas att det är av aircondition i bilen och inte något annat.
Onsdagen den 28 augusti.
Idag har halsontet utökats med rinnande näsa och ännu sårigare hals, så det är nog en förkylning som kom väldigt olägligt. Idag skall vi ut till racecentret och hämta nummerlapparna och mäta cyklarna men först reser jag och Andreas ut till tempobanan. Vi tänkte kolla de delarna som vi inte hade tillgång till igår. Motorstadion där start och mål är var nämligen stängd för alla sedan kommer vi att titta lite närmare med de svåra svängarna.
Idag kom vi äntligen in på motorbanan för att testa start och mål. Starten var solklar men målgången var mera svårtolkad. Det var så många bud på hur den skulle se ut så jag orkade inte bry mig till slut. Efter träningen så reser jag och Andreas in till racecentret inne i Poznan. Här hämtat vi ut nummerlappen inför morgondagens tt. För att röra till det lite till så säger man att det även är söndagens nummerlapp!! Okej inte mycket att hänga upp på. Kvittera ut nummerlappen och iväg för att checka tempo cykeln. Den går igenom utan någon som helst problem. Efter ett tag så återvänder vi tillbaka till hotellet vi bor på för att få lite mat. Efter maten så återvänder jag och Andreas till racecentret för riders race briefing for itt. Lite klokare blev man, men allt var fortfarande inte helt glasklart, startlistan till exempel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar